Α’ Κύκλος Εποπτειών Αναπτυξιακής Λογοθεραπείας 2022-2023

}

Διάρκεια: 30 ώρες

Συναντήσεις: 10

Πιστοπ. παρακολούθησης

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης Λογοθεραπείας (ΙΕΕΛ) ανακοινώνει την έναρξη αιτήσεων για τον Α’ Κύκλο Εποπτειών σε θέματα Αναπτυξιακής Λογοθεραπείας για την περίοδο 2022-2023.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης Λογοθεραπείας (ΙΕΕΛ) ανακοινώνει την έναρξη αιτήσεων για τον Α’ Κύκλο Εποπτειών σε θέματα Αναπτυξιακής Λογοθεραπείας για την περίοδο 2022-2023.

Η Ομάδα Εποπτειών έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει Λογοθεραπευτές σε δεξιότητες αξιολόγησης, διάγνωσης και παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους με αναπτυξιακές δυσκολίες  στην επικοινωνία και τη γλώσσα. Η ομάδα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο και περιλαμβάνει 10 τρίωρες συναντήσεις. Η ημέρα συνάντησης ορίζεται σε ένα Σάββατο κάθε μήνα.

Ο Α΄ Κύκλος Εποπτειών διαπραγματεύεται θέματα σχετικά με την Γλώσσα και τις Γλωσσικές διαταραχές σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Ενδεικτικά η θεματολογία αφορά στη διάγνωση και διαφοροδιάγνωση των γλωσσικών διαταραχών, στην κατανόηση της κοινωνικής επικοινωνίας, στην ερμηνεία αξιολογητικών εργαλείων (Δοκιμασία Εκφραστικού Λεξιλογίου, Εικόνες Δράσης, Δοκιμασία Γλωσσικής Αντίληψης και Έκφρασης, Raven, DAPT), στο σχεδιασμό θεραπευτικού προγράμματος σε διαγνωστικές κατηγορίες όπως Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή, Φωνολογικές – Αρθρωτικές δυσκολίες, Λεκτική Δυσπραξία, Αυτιστική διαταραχή, Διαταραχές Ροής της Ομιλίας κ.α. Κάθε συνάντηση περιέχει θεωρητική εκπαίδευση, πρακτικό εργαστήριο και χρόνο για παρουσίαση και συζήτηση περιστατικών των συμμετεχόντων.

Η παρακολούθηση των συναντήσεων μπορεί να γίνει δια ζώσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ή εξ αποστάσεως με διαδικτυακή συνάντηση. Επιλέγετε τον τύπο παρακολούθησης κατά τη συμπλήρωση της αίτησής σας.

 

Επόπτης:

Βογινδρούκας Ιωάννης, Λογοπεδικός PhD

Βοηθοί Επόπτες:

Χελάς Ευριπίδης-Νικόλαος, Λογοπεδικός MSc

Καραμπούλα Νατάσα, Λογοθεραπεύτρια

Καντάκου Φωτεινή, Λογοθεραπεύτρια

Σασματζόγλου Ηλίας, Λογοθεραπευτής

Υποβολή αιτήσεων: Έως 05.08.2022

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις: παρακαλούμε επικοινωνήστε στο epopteies@ieel.edu.gr